POLIS NASIM AWEIDA - ESLÖV - BREV - URSÄKT

7 kommentarer
Nasim Aweida skrev 19 september 2010...
Tjena Johan (och Ivan om du nu läser detta), vet att du är en schysst kille innerst inne med tanke på att du skyddar palestinier och bryr dig om människors lika värde (jag är själv palestinier och Polis för jag bryr mig också om människors lika värde).

Som jag tidigare sagt så var inte ingripandet mot er personligt. Jag känner varken dig eller Ivan sen innan. Beklagar om ni kände er personligt angripna men jag gjorde bara mitt jobb.

För att ni ska förstå läget, att det inte var personligt så ska jag berätta från min synvinkel:

Jag och min kollega hade bestämt oss för att stoppa fordonet som ni åkte för att göra en vanlig kontroll om man har körkort / har druckit och kört (PL 22 4p). När vi skulle kontrollera er (objektivt) så upplevde jag det som att ni båda ville springa från platsen varför jag ropade "Stanna! Sätt er i bilen!".

Jag fick säga till er "sätt er i bilen" flera gånger och jag är ärlig med att jag sa det lite hårt eftersom man som Polis ibland gör så för att slippa springa efter om man upplever att flyktfara finns.

Redan där började ni säga fula saker mot mig och mot min kollega fastän det enda jag hade sagt var "sätt er i bilen".

Ivan började röra saker i sin jackficka och kastade in sin jacka i baksätet. På grund av det tillsammans med att han verkade vara mycket aggressiv och våldsam (genom att han stängde bildörren mycket hårt - ja jag blev faktiskt lite rädd av det) så befarade jag att Ivan var en våldsam kille med vapen i bilen varför jag ville kontrollera bilen om det fanns vapen. I samband med en PL 20a som vi gjorde så brukar man göra en PL 19 1 och 2 st som innebär visitation på personerna som befann sig i fordonet.

När vi var klara med kontrollen som vi gjorde så smidigt som möjligt utan att dra ut på tiden för att inte störa er i onödan så släppte vi er och förklarade till och med lagstöden i lugn och ro.

OM ni fortfarande upplevde det som personligt och orättvist mot just er så vill jag härmed klargöra att det inte varit det.
Hade jag bara känt att ni inte ville springa från platsen (eller bli okontrollerade) från början så hade ni upplevt mig mycket mycket trevligare från början och troligtvis hade jag inte tagit beslut om någon PL 20a eller PL 19 just då.

Jag är en polisman med heder och samvete så om jag sårat er så ber jag om ursäkt och ber samtidigt snällt om ni kan sluta trakassera mig med fula ord. Ber er ödmjukt att ta bort mitt namn från er blogg och jag önskar er en god fortsättning och att vi förhoppningsvis kan samarbeta tillsammans mot brott och orättvisor i samhället. Tillsammans är vi starka, bara vi samarbetar.

Händelsen.

Kvällen den 26 december 2009 står Ivan och Johan utanför Ivans bil på Sockenvägen i Eslöv. Ivan tog fram en cigarett och skulle tända den när polisen kommer fram och börjar skrika "sätt Er i bilen". Ivan ifrågasätter polismannens beteende och samtidigt ber Ivan sin kamrat att börja filma händelsen med mobilen. Då blir poliserna ännu mer aggressiva och skriker som psykopater samtidigt som poliserna går tillbaka till sitt fordon.
Ännu en polisbil anländer och polis kommer fram till Ivans bil och säger till Johan att komma till polisbilen. Johan gör så och räcker mobilen (som är igång och filmar) till Ivan. Den mest psykopatiska polismannen går då fram till Ivan trycker upp honom mot bilen vrider mobilen ur Ivans hand stänger av mobilen och slänger in den i Ivans bil. Båda visiteras och bilen gås igenom. På fråga varför visitering sker och polisernas tjänstenummer så svarar poliserna, "det behöver vi inte tala om för Er".

Poliserna kör från platsen och Ivan ringer sina föräldrar som kör till polisstationen där alla möts. Har du tittat mycket på Cops säger Ivans pappa till en av poliserna utanför polisstationen. Vi misstänkte vapen säger polisen, jaha säger Ivan, Ni misstänkte vapen och därför skrek Ni till oss att sätta oss i vår bil och stänga våra dörrar din lögnare. Ivans mamma säger till poliserna att hon aldrig sett sin son så upprörd, "Ni måste ha gjort något mot honom" säger mamman till poliserna.

Dagen efter gör Ivan och Johan en polisanmälan i Lund där polis Marlene Lindbäck (nonchalant) tar emot anmälan medan hon säger att hon inte har tid att lyssna på hela historien. Efter en vecka lade åklagaren ned allt. Ivan har anmält poliser Marlene Lindbäck och Alf Lindstedt, åklagare Björn Ericsson och Per Lind för tjänstefel kring anmälan mot gangsterpoliserna.Polis Nasim Aweida, den som skrek likt en narkotikapåverkad psykopat.Polis Nasim Aweida med kollega kräver att Ivan slutar att filma med mobilen.
Närvarande poliser som anmälts för tjänstefel, Nasim Aweida, Christoffer Frisk, Henrik Fahlberg, Bång Larsson Love.

Poliserna ljuger och överdriver för att dölja sina brott (PM).Polis Bång Larsson Love (PM).
När någon ifrågasätter polisers kriminella beteende så blir kritiker ofta misstänkta för att vara narkotikapåverkade.

Poliser inblandade i händelsen.
Karl Isak Love Bång Larsson (Horunge), 1983-10-14, Stora Södergatan 42 B 5tr Lund. Född i Malmö Sankt Petri (Malmöhus län, Skåne). Modern, Bång Larsson, Eva Sylvia, 1946-06-26. Född i Alingsås stadsförs (Älvsborgs län, Västergötland).

Nasim Aweida, 1985-03-22 Västergatan 45 Eslöv. Föräldrar, Amin Imran Amin Aweida 1943. Nazirah Aweida 1944. Malmgatan 53 Eslöv

Carl Christoffer Frisk, 1976-06-02 Ejdervägen 1 P Lund. Född i Byarum (Jönköpings län, Småland). Modern, Lagerman Frisk, Agneta Kristina, 1949-01-30. Fadern, Frisk, Carl Eric Christian, 1949-01-08. Brodern, Frisk, Eric Alexander, 1976-06-02. Systern, Frisk, Filippa Charlotta Christina, 1984-12-31. Adress: Stora Gråbrödersgatan 3 C lgh 140, Lund.