Annika Falkengren - Tone Oppenstam - Lika inför lagen?

Här har vi först SE-Bankens Annika Falkengren.

http://4.bp.blogspot.com/-NUTKz2gLQSE/TV6-ZiwJ-4I/AAAAAAAAB7U/HMVDOU-Kgrg/s1600/Bankdirekt%25C3%25B6rer%2Bbankledning%2Bbonusar%2B%25C3%25A5rsl%25C3%25B6ner%2BSEB%2BNordbanken%2BHandelsbanken_annika%2Bfalkengren.JPG

Och här vi Tone Oppenstam som diktaturen inte gillar och som inte jobbar inom Sveriges bankväsende eller i annan kriminell organisation knuten till regimen.


Tone Oppenstam har lämnat lyxvåningen på 220 kvadratmeter på Strandvägen för en åtta kvadratmeter stor cell i häktet.

Tone Oppenstam flyttar från lyxvåning till häktescell

Nu är glamour och lyxlivet över för tv-stjärnan och societetskvinnan Tone Oppenstam.
Lyxvåningen på 220 kvadratmeter på Strandvägen har hon tvingats lämna för en åtta kvadratmeter stor cell i häktet. Brottet handlar om åtta miljoner kronor som hon ska ha försökt lura till sig.
I slutet av januari kunde Extra avslöja att tv-stjärnan Tone Oppenstam, 41, känd från tv-serien "Ladies på Östermalm", chockats av en skatterazzia. Och att skatteverket krävde henne på nära en kvarts miljon kronor.
Detta för att hennes företag hyrt lokaler av henne själv i den egna Östermalmsvåningen på Strandvägen i Stockholm. Lokaler som Skattverket menar är privata bo- ytor. Dessutom till alldeles för hög hyra. Utöver det hade hon inte tagit med sin egen lön i deklarationen.
Till sitt försvar sade hon att hon genomgick en "svår förlossning 2008" med "efterföljande komplikationer" samt att hon "ensam tagit hand om barnet". Något som ska ha orsakat "svår stress".
- Det var extra mycket just då och det var väl en del av anledningen till att jag inte rapporterade in allt, berättade hon för Extra.
Tone var positiv och hoppades att allt skulle lösa sig och sade sig inte vara orolig för att det skulle gå vidare till åklagare.
- Nej, det tror jag absolut inte. Detta är en genomgång de måste göra, sa hon till Extra.

Anhölls

Men bara drygt en vecka senare anhölls hon för nya skattebrott. Klockan 13.55 måndagen den 31 januari sattes Tone i arresten på Södermalm i Stockholm. Åtalet denna gång gällde grovt skattebrott, grova bokföringsbrott och bok­föringsbrott till ett värde av åtta miljoner kronor. Det handlar om misstänkta momsfiffel i samband med stora affärer gjorda i mitten av 2000-talet.
Skatteverket menar att flera affärer som tvstjärnans bolag påstår sig ha gjort är rena efterhandskonstruktioner, grundade på falska handlingar.
Tone begärde och fick advokat Börje Leidhammar som försvarare.
- Hon lämnade en fyllig redogörelse om hur hon ser på de här frågorna, hon anser att hon är oskyldig och brinner nu för att rentvå sig själv, sa Leidhammar till Expressen.

"Bra tyngd i bevisen"

Därför kom det som en chock för Tone när det fyra dagar senare beslutades att hon skulle häktas.
Hon låstes in i en cell på åtta kvadratmeter på Kronobergshäktet i centrala Stockholm.
Kammaråklagare Kenneth Larsson säger:
- Jag tycker att bevisen mot henne har en bra tyngd.

Har restriktioner

I häktningsframställan framgår att "det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar utredningen". Dessutom påfördes restriktioner. Dessa innebär att Tone inte får ha någon som helst kontakt med omvärlden eller andra häktade, endast sin advokat.
Häkteschefen Anders Leckne berättar att frukosten på ­Kronobergshäktet serveras i cellen klockan åtta. Sedan låses cellen igen.
- Varje gång hon ska på toaletten eller annat måste hon ringa på en vakt och bli ledd dit. En timmes promenad per dag har hon rätt till i den speciella promenadgården för dem med restriktioner.
Hon har även rätt att träffa en präst, iman, psykolog, läkare, tandläkare, frisör och låna böcker.
- Det är som ett litet miniatyrsamhälle här inne. Man kan också göra en hemställan om att få träna själv men det kan vara svårt att hitta tiden.
Alla måltider tvingas Tone inta i cellen och klockan 17 får hon endast lämna cellen för toalettbesök.
Det verkar som man får tillbringa mesta tiden i cellen om man som Tone har restriktioner?
- Ja, men då rannsakar man sitt samvete, säger Leckne samtidigt som han påpekar att alla är oskyldiga till de har dömts i domstol.
Tone hälsar från häktet:
- Skatteverkets beslut har överklagats hos förvaltningsrätten och jag hyser goda förhoppningar om att rätten kommer att ändra verkets beslut.
Fredagen den 18 februari ska åklagaren lämna besked om häktningen ska fortskrida.
Artikeln om Tone Oppenstam är skriven utav den nyttige idioten Maria K Broman.


0 kommentarer :: Annika Falkengren - Tone Oppenstam - Lika inför lagen?

Skicka en kommentar