Polis i Örebro försökte att mörda 16-åring som hämnd för slag med flaska

Allvarligt för skottskadad pojke

Inrikes i dag 2011-12-07.

Den 16-åring som skottskadats av polis opererades på onsdagen. “Läget är allvarligt men stabilt”, enligt en presskommuniké från Örebro universitetssjukhus.
Under dagen framkom nya uppgifter om vad som ledde fram till den situation där en polisman i Örebro på tisdagskvällen inte såg någon annan utväg än att skjuta mot pojken.
En av 16-åringens vänner berättar i en intervju med Na.se att pojken varit lite “paranoid eftersom han var efterlyst”. När polisen kom till järnvägsstationen viskade 16-åringen att han skulle springa, sedan böjde han sig ner och plockade ur sin väska upp en flaska som han slog i huvudet på en av poliserna.
Enligt Örebropolisens presstalesman Mats Nylén hotade sedan 16-åringen de efterföljande poliserna verbalt samtidigt som han hade handen innanför jackan. Poliserna fick därför uppfattningen att pojken bar på ett vapen. På en bakgård kände sig två poliser så hotade att de sköt varningsskott. Trots det fortsatte pojken sin flykt och försvann iväg. Men ytterligare en polis, som kom ensam i bil, fick stopp på 16-åringen. Även han blev hotad på samma sätt. Polisen sköt varningsskott och när hoten inte upphörde kände han sig tvingad att skjuta mot pojkens ben, säger Mats Nylén.
Enligt uppgifter till tidningen kan 16-åringen vara den yngste som skjutits av polis. Han var på rymmen från ett ungdomshem.0 kommentarer :: Polis i Örebro försökte att mörda 16-åring som hämnd för slag med flaska

Skicka en kommentar