Polisens jurist Louise Lidman Lewenhaupt nekar dig allmänna handlingar

Demokrati eller Polisstat?

Nedan ser Ni svar från polisens jurist Louise Lidman Lewenhaupt ang. begäran om att få ut allmänna handlingar. Polisen och polisens jurister har många ursäkter för att inte lämna ut handlingar som är känsliga för polisen. Dom gömmer sig bakom sekretess-lagar och beslut vilka går emot grundlagen. Att överklaga ett beslut kan ta ett år innan kammarrätten/regeringsrätten kommit med sina korrupta beslut.


Hej,
de handlingar (två sidor)jag bedömt att du kan ta del av finns att hämta på polishuset Davidshall. Tillsammans med handlingarna finns även ett beslut. Är du inte nöjd får du överklaga.
Med vänlig hälsning
Louise Lidman Lewenhaupt
jurist
____________________________
Polismyndigheten i Skåne
Stabsavdelningen
Juridiska enheten/ Rättssektionen
tfn. (010-56) 15 140
mobiltfn. 0701-46 97 03


Hej,
för ärenden som inte gått till åtal föreligger sekretess till skydd för den enskildes personliga och ekonomiska förhållanden. Jag kommer att upprätta ett formellt avslagsbeslut till dig vari du kan läsa exakt lagstöd. Men varför polis-juristen inte vill lämna ut fotografier på beslag i ärendet, det vill Louise Lidman Lewenhaupt inte svara på.
Beslut om att förundersökningen är nedlagd är förvisso offentligt men beslutet innehåller ändå skyddsvärda uppgifter, såsom personunummer (går att radera eller hur) och detta får jag inte skicka över e-post enligt personuppgiftslagen.
Jag kommer att lägga ett kuvert med de handlingar som du får ta del av, liksom avslagsbeslutet ovan i vår reception på polishuset Davidshall, Storgatan 43, Malmö. Jurist Louise Lidman Lewenhaupt vill ej svara på frågan om hon har en scanner där i polishuset.
Med vänlig hälsning
Louise Lidman Lewenhaupt
jurist
____________________________
Polismyndigheten i Skåne
Stabsavdelningen
Juridiska enheten/ Rättssektionen
tfn. (010-56) 15 140
mobiltfn. 0701-46 97 03Louise Lidman Lewenhaupt 

1 kommentarer :: Polisens jurist Louise Lidman Lewenhaupt nekar dig allmänna handlingar

  1. Domstolsverket (159.190.251.56) [IP Address]

    Sweden Stockholm, Stockholms Lan, Sweden,

    5th October 2012 10:39:02 Page View
    corruptiosweden.blogspot.se/2012/06/polisens-jurist-louise-lidman.html

Skicka en kommentar