Vad är då ditt sämsta Claes Borgström din jävla korrupta stats-hora?

Horungen Claes "fyllot" Borgström säger att han känner sig kränkt av kritiken mot honom kring hans "försvar" av Thomas Quick. Men Claes Borgström din lilla horunge, har du eller Quick fått sitta i fängelse/psykvården i 20 år?


Claes Borgström: "Kritiken är djupt kränkande"

Publicerat: 2012-08-21 , Ekot

Advokat Claes Borgström håller fast vid att han gjorde sitt yttersta som försvarare åt Thomas Quick. Den senaste tidens kritik har tagit honom hårt. "Den är djupt kränkande," säger han i en intervju.
Claes Borgström har i princip inte kommenterat kritiken mot honom som tog fart i samband med journalisten Hannes Råstams tv-dokumentär om Thomas Quick (numera Sture Bergwall) för ett par år sedan. I samband med Råstams aktuella bok har kritiken blivit ännu hårdare och det har framförts krav på allt från att Borgström ska uteslutas ur Advokatsamfundet till att han dömas till fängelse.

– Efter boken har jag fått utstå ännu fler kränkande beskyllningar som att jag visste att han var oskyldig, att jag bara ville tjäna pengar och att jag lierade mig med åklagaren. För mig som har ett starkt förhållningssätt till advokatetik är det smärtsamt, säger Claes Borgström.

– Kritiken är orättfärdig. Jag utförde mitt uppdrag som försvarare som alla andra advokater skulle ha gjort.
Claes Borgström understryker att han hela tiden måste utgå från Bergwalls erkännande och hans instruktioner som följde av det.

– Man kan inte arbeta i strid med en klients instruktioner. Jag har fått kritik för att jag inte överklagade domarna, men det är ju snurrigt. När Bergwall erkänt var det inte rättsligt möjligt att överklaga.
I Råstams bok påstås också att Thomas Quick under vallningar på utpekade brottsplatser och i förhör var starkt påverkad av mediciner - drogad.

– Det är naturligtvis kränkande att påstå att jag skulle tillåtit förhör om han var så drogad att han knappt visste vad han pratade om, säger Claes Borgström.
Du upplevde aldrig att han var nerdrogad?

– Nej, men under vallningarna förekom att han fick kraftiga ångestattacker och då fick han ångestdämpande mediciner på platsen. Det är naturligtvis otänkbart att domstolen skulle acceptera att någon var "hög som en julgran". Det går inte till så i svensk domstol.

Hur fan skall advokat Claes Borgström kunna se ifall någon är drogad när han själv är aspackad?0 kommentarer :: Vad är då ditt sämsta Claes Borgström din jävla korrupta stats-hora?

Skicka en kommentar