Dogge Doggelito - Olof Palme - Nyttiga idioter - Bofors - Burma - OpiumInför en nationell minnesdag till Palmes ära

Publicerad 13 september, 2012 
ARVET EFTER PALME I det Sverige som byggdes under Olof Palme kände sig alla hemma. Internationellt är han en symbol för rättvisa, men här hemma håller vi på att glömma vad han stod för. Jag sörjer fortfarande Palmes död, skriver Douglas ”Dogge Doggelito” Léon.

Den personen som sköt Olof Palme, som sköt min statsminister, vår statsminister, han sköt ett helt land i sank. Enligt min åsikt hade Sverige varit ett annat land om Olof Palme fortfarande levt i dag.
Dagen då Palme sköts var det en kvinna som lämnade en inplastad lapp på mordplatsen. Där stod det: ”Palme jag vill inte oroa dig, där du är nu, men Sverige är inte längre Sverige!”
Kvinnan hade invandrarbakgrund och sorgen som hon kände över Palmes död och oron för vad som skulle hända med vårt Sverige känner många igen sig i. Det var just det som var så speciellt med Palme-tiden, ALLA kände sig hemma i vårt fina land. I dag är det tusen och åter tusen som känner sig utanför samhället, som saknar känslan av tillhörighet och gemenskap.
Det som gör mig förbannad är att vi ännu inte hedrat denna man på allvar. Bevarat hans minne i våra hjärtan. Berättat för våra barn om denna man.
En busschaufför på Kreta sa till mig: ”Ni borde ha låtit oss begrava Olof Palme. Vi älskade honom. Han var ofta här.” Byn Mochós uppe i bergen där har gett honom ett hus. Ett enkelt hus med brunn på gården, ett sådant som de andra byborna bor i. Gatan där huset står heter Odos Palme. Det enda hotellet vid torget heter Hotell Palme. I Sverige har vi inte ens en minnesdag. Ungdomar vet inte riktigt vem Olof Palme var, eller vad han gjorde för vårt land.
Det påminner mig om ungdomar i Chile som i dag inte har en aning om vem Salvador Allende var.
Jag vill uppmana er i dag att minnas och känna stolthet över att vårt lilla land frambringat en så framstående man. Sverige är, om ni frågar mig, det enda land i världen där socialismen på allvar lyckades. Detta ger än i dag hopp till andra länder, särskilt utvecklingsländerna. Olof Palme är internationellt sedd som en symbol för rättvisa. Många världsledare har inspirerats av Palmes Sverige med hopp om att själva kunna bygga ett liknande samhälle.
Vad har vi gjort i Sverige sen Palmes död?
Vi har monterat ner folkhemmet. Egoismen har fått flöda fritt. Numera gäller det att vara rik, smart, smal och att synas. Det är en huggsexa om värden som samlats ihop under generationer, om pengar inbetalda av dem som är äldre idag. Människor som sett fattigsverige i vitögat men som inte har ork att berätta längre sitter på långvården i sina sista kläder.
Vårt land har förlorat sin identitet. Palmes värderingar var viktiga för oss. Tror ni att han hade tillåtit den privata vården?
Olof Palme skrev inte sina tal utan talade från hjärtat. Att han gått från höger till vänster visar vilken utveckling hans själ var kapabel till. I dagens Sverige gör hans parti tvärtom. Jag uppmanar Socialdemokraternas nya ledare Stefan Löfven att läsa sitt partiprogram, förverkliga det – samt att inrätta en nationell minnesdag till Palmes ära.
Dogge Doggelito, multikonstnär och olof palme-fan

Skriv ny kommentar

 
  • Olof Palme var Wallenbergs lilla rövfitta precis som Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt, Eva Hamilton, Göran Lambertz, Maria Larsson, Gunilla Carlsson, Carin Götblad och många andra grovt kriminella organiserade tjänstemanna-horungar är.
    Sveriges regering är Europas SMUTS!

Visar 2 kommentarer.

  • Dogge Doggelito din dumma nyttiga horunge... gillar du oxå att knulla 14-åringar som Olof Palme?  • Går ni då ut med att Olof Palme sålde Bofors-vapen till Burma 1983 och tog emot opium-pengar som betalning, samt sket i massmord på tusentals kvinnor och barn..

0 kommentarer :: Dogge Doggelito - Olof Palme - Nyttiga idioter - Bofors - Burma - Opium

Skicka en kommentar