Bertil Virgin - Nämndeman som begår grova brott i domstol

Lilian Virgin är 10 år äldre än tölpen Bertil Virgin, trots detta har Lilian inte vett nog i skallen att säga till missfostret hon bor med sedan 40 år att han inte får blanda sig med polisen och politiken och samtidigt agera domare i domstol... SMUTS!Är brottslingen nämndemannen Bertil Virgin jävig i narkotikamålet (läs artikeln nedan)?


Nämndeman i narkotikarättegången ifrågasätts

Publicerat: kl 14:51 , Gotlandsnytt
Den stora narkotikarättegången på Gotland med över femtio åtalade bör tas om eftersom en nämndeman kan ha varit jävig, då han också sitter i polisstyrelsen, hävdar försvarsadvokaten Eric von Platen. Men nämndemannen Bertil Virgin förnekar att han fått information om fallet av polisen.

Försvarsadvokaterna till de män som dömdes till fängelsestraff för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott sitter nu och funderar på om de i sina överklaganden av straffen även ska ta med att nämdemannen Bertil Virgin kan anses vara jävig eftersom han sitter som ordförande i polisstyrelsen.

De anser att det finns en risk att han fått information om själva utredningen, vilket kan ha påverkat honom när han i tingsrätten skulle ta ställning till de olika domarna.
Ett exempel som framförts är ett sammanträde där polisstyrelsen diskuterade just narkotikabrottsligheten och där det inte står något i protokollet att nämndemannen Bertil Virgin inte var närvarande. Och Eric von Platen undrar om han verkligen gick ut.
Men Bertil Virgin hävdar bestämt att han gick ut från mötet när narkotikafallet diskuterades i polisstyrelsen, trots att det inte framgår av protokollet.
Liknande fall är aktuella i Södertälje där den stora rättegången mot ett kriminellt nätverk måste göras om och i Malmö där försvaret kräver att rättegången mot serieskytten Sune Mangs ska tas om.


Poliser nämndeman Bertil Virgin är vän med.


Mikael Mellqvist är den ansvarige statsanställde grisen för nämndeman Bertil Virgins brott i domstol.

0 kommentarer :: Bertil Virgin - Nämndeman som begår grova brott i domstol

Skicka en kommentar