Tomas Lappalainen - En av flera tusen kriminella horungar som ljuger och pekar finger för att skydda den sanna Maffian

Nedan ser Ni en falsk kriminell horunge  (och då menar jag inte Berlusconi) som pekar finger mot personer utanför Sverige och påstår att Sverige inte har Maffiosos.


Dessa fega horungar som Tomas Lappalainen har en uppgift, och det är att få Svensson att vända blicken från världens största Maffia, den svenska Maffian. Inget annat land i världen har den korruption som finns inom svenska regeringen med dess underorganisationer. Inget land i världen har den tjänstemannan-korruption som Sveriges har. Endast i Sverige kan massmördare som bröderna Lundin, Carl Bildt, Wallenberg, Reinfeldt, Ewa Björling, Göran Persson och hundratals andra kriminella kreatur anställda av Wallenberg för Wallenberg, gå omkring fria och immuna från åtal och fängelse.

Sveriges regering införde PRESSTÖD år 1965, vilket innebär att regeringen mutar dom största tidningarna med 500 miljoner per år. Silvio Berlusconi har beskyllts av svenska politiker, journalister och andra kriminella svin för att äga Italiens media och där endast lägga ut sådant som är till fördel för Berlusconi. Men, dessa fega korrupta kreatur i Sverige som pekar finger mot personer i andra länder vill inte peka finger mot svenska Bonnier som äger 80% av Sveriges media.
Läs svinets artikel nedan och ha faktan ovan i åtanke...


Snart kan Berlusconis maffiakopplingar avslöjas i rätten

Publicerad 29 oktober, 2012


DOMEN MOT BERLUSCONI Silvio Berlusconi dömdes i fredags till fängelse för skattebrott. Men fler rättsprocesser är under uppsegling – och med dem kommer den tidigare regeringschefens samröre med maffian få större fokus. Flera avhoppade mafiosi har vittnat om Berlusconi förhandlat med de syditalienska brottssyndikaten, skriver Tomas Lappalainen.

Berlusconi har av domstol dömts till fängelsestraff för skattebrott, men brottet kommer att ha preskriberats innan turerna i högre instans har fått gå sin gilla gång. Silvio Berlusconis komplicerade förhållande till lagen framgår av en lång rad rättsprocesser och inte minst av att han på ett flagrant sätt har för vana att ändra på lagen om det visar sig att han har brutit mot den.
Allt detta är naturligtvis skandalöst.
I södra Italien finns det några organisationer som utgör mycket allvarliga hot mot den italienska staten. De kallas maffior och det hot de representerar består i att de inte böjer sig för statens själva kärnanspråk: att inneha våldsmonopol över territoriet. Dessa organisationer reser nämligen egna anspråk på våldsmonopol över ”sina” territorier och ”beskattar” i form av beskyddarpengar ekonomierna i dessa. Den som öppnar en butik i Palermo får strax ett besök som leder till en överenskommelse om hur mycket beskyddet ska kosta.

När maffialedaren Salvatore Lo Piccolo arresterades 2007 fann man en bokföring som visade att han i ”sitt” område i Palermo drev in beskyddarpengar till ett värde av två och en halv miljon euro varje månad. Beskyddarpengarna är viktiga för kontrollen av territoriet. Men ekonomiskt är det småslantar för dessa organisationer, som istället tjänar sina stora pengar på droger, vapen och infiltration av politiken och den offentliga sektorn.
Det går att likna dessa maffior vid en sorts främmande arméer som lyckats ockupera delar av det italienska territoriet. Om en ledande politiker samarbetar med dessa organisationer borde det kunna klassas som högförräderi.

Under andra halvan av 1970-talet skapade Berlusconi i en mycket komplicerad konstruktion 38 bolag (Holding Italiana 1-38). Fram till 1983 strömmade det in motsvarande cirka 300 miljoner euro i dessa bolag, ibland i form av rena kontanter. Varifrån kom pengarna? När undersökningsdomare från Palermo den 26 november 2002 hörde Berlusconi hänvisade Berlusconi till sin juridiska rätt att inte svara.
Vittorio Mangano var under många år den sicilianska maffians kanal till Milano och norra Italien. Det handlade om narkotikaaffärer, kidnappingar riktade mot rika norditalienare, pengatvätt och kontakter med finansvärlden. Mangano var själv mafioso och har dömts för flera mord. Mellan 1973 och 1976 var han anställd av Berlusconi som en sorts alltiallo.

Den som förmedlade kontakten var Berlusconis nära medarbetare Marcello Dell’Utri, chef för Berlusconis mäktiga reklambolag, sedermera parlamentsledamot, europaparlamentariker och senator. Han var en central person i Berlusconis politiska satsning. Mangano dog i fängelse år 2000 och både Dell’Utri och Berlusconi har kallat honom ”en hjälte” eftersom han aldrig föll för påtryckningarna att vittna/ljuga om Berlusconis och Dell’Utris maffiakopplingar.
Dell’Utri är inte själv mafioso men har ett stort umgänge i Palermos mäktiga klaner. Liksom Berlusconi har han stora problem med rättvisan. Processerna har bland annat rört utpressning och maffiaförbindelser.
2004 dömdes han till nio års fängelse för att ha kopplat samman maffian med finansiella och politiska miljöer, samt att ha utlovat politiska förmåner till maffian i utbyte mot maffians stöd till Berlusconis parti 1994. I andra instans, 2010, ansågs maffiakopplingarna inte sträcka sig längre än till 1992 och straffet sänktes till sju års fängelse. Och i somras beslöt högsta domstolen att processen måste göras om.

Men den storm som nu går genom rättsväsende och offentlighet rör förhandlingarna mellan staten och maffian i början av 90-talet. Maffian ska ha försökt få igenom en kravlista med upprivning av domar och mildare lagar – bland annat genom, för första gången i maffians historia, terrorism. Dödsoffer skördades 1993 (året innan Berlusconi kom till makten) i maffiaanstiftade bombdåd i Florens, Milano och Rom. Att förhandlingar ägt rum har nyligen slagits fast av domstol i Florens.
Nya processer är under uppsegling och undersökningarna gäller Marcello Dell’Utri, andra politiker, poliser och en lång rad ledande maffiabossar. Flera avhoppade mafiosi pekar ut Dell’Utri och Berlusconi. En av avhopparna, Gaspare Spatuzza, sade så här i domstolen:
”Giuseppe Graviano [ledaren för hans maffiafamilj och en av de ansvariga för bombdåden] sa till mig: Det är Berlusconi och Dell’Utri vi förhandlar med, det är genom dessa personer vi har fått landet i våra händer.”
Tomas Lappalainen, författare till flera böcker om Italien och maffian

2 kommentarer :: Tomas Lappalainen - En av flera tusen kriminella horungar som ljuger och pekar finger för att skydda den sanna Maffian

  1. Tomas Lappalainen din korrupta horunge, skriv en bok om Sveriges Maffiosos ditt falska svin.

  2. Sveriges Radio Ab (134.25.182.117) [IP Address]
    Sweden Sweden

    1 Feb 2013 13:57:02
    brottslingar.blogspot.se/2012/10/tomas-lappalainen-en-av-flera-tusen.html

Skicka en kommentar