Sveriges regering åtalar sin "nyttige idiot" - Första folkmordsåtalet någonsin i Sverige - en Gävlebo åtalas

Första folkmordsåtalet någonsin i Sverige - en Gävlebo åtalas

Publicerat: 2012-11-05 kl 09:29 , Nyheter P4 Gävleborg 
I dag väcktes det första åtalet hittills i Sverige gällande folkmord. Det är en man från Rwanda, bosatt i Gävle, som enligt åklagaren varit delaktig i massakrer under folkmordet där år 1994. Han själv nekar till brott.

Mannen som är i 50-års åldern var internationellt efterlyst när han greps i december förra året. Då hade utredningen mot honom pågått sedan i april efter att myndigheten i Rwanda begärt honom utlämnad, något som inte är möjligt eftersom han är svensk medborgare.

Den svenska utredningen är på mer än 5000 sidor, hälften av dessa är vittnesförhör, många har skett på plats i Rwanda, och åklagare Magnus Elving har beskrivit det här som det allvarligaste brott som svensk polis utrett. Under folkmordet i Rwanda dödades runt 800 000 människor på 100 dagar.
Det här är första åtalet hittills i Sverige gällande folkmord. Tidigare åtal har gällt folkrättsbrott, då i forna Jugoslavien, där det inte handlat om att systematiskt försöka utrota en folkgrupp på det sätt som skedde i Rwanda.

I åtalet beskriver åklagaren hur den misstänkte mannen ska ha deltagit i fyra större massakrer i området Kibuye i västra Rwanda, där tusentals människor i folkgruppen tutsi dödades. Massakrerna ingick enligt åklagaren i en stragegi att lura människor att de skulle få skydd från hutumilisen. På så sätt samlades stora folkmassor av flyende människor på ofta inhägnade platser där de sedan mördades, ofta med skjutvapen, machete och handgranater. Den åtalade mannen har enligt åklagaren hjälpt till att spärra in människorna, och sedan skjutit in i folkmassorna av män, kvinnor och barn under massakrerna. Han ska också ha rekryterat andra som deltagit, och även haft kontakt med lokala ledare för folkmordet.

Rättegången är planerad att starta den 16 november. Under tre veckor kommer rätten också att vara på plats i Rwanda. Där ska man syna det som enligt åklagaren är brottsplatserna och hålla förhör med ett antal nyckelvittnen. Därefter fortsätter rättegången med fler förhör i Stockholm och väntas vara klar i maj.

Den misstänkte mannen kommer vara kvar i Stockholm under hela rättegången, och följa de delar som hålls i Rwanda via videolänk. Men mannen nekar till brott och hans försvarare Tomas Nilsson ifrågasätter de utpekanden som finns.


Hjärntvättade fårskallar (utom en) kommenterar:

Sveriges regering skyldig till massmord!

Det var Sveriges regering i sammarbete med FN och Washington som planerade slakten i Rwanda. "Shake hands with the Devil"

Ut med skiten

Vad är det för jävla land vi bor i ?
Skicka hem fanskapet omedelbart !
Det är inget att dalta med , ut med skiten så han får sitt straff
i sitt hemland .

Isnt there an app for that? :)

Apple har en app för det där.. Genocide with Friends tror jag den heter.

Men hur!?

Hur kunde han bli svensk medborgare? Finns det ingen koll alls längre på vem som ska kunna vara medborgare i vårt land?

Bra!

Bra att Sverige inte får bli en fristad!

Låt det kosta, men dra alla dessa odjur inför rätta.
Sture Vestin,
2012-11-05 12:55
Svara 

Uppdatering 2013-02-04. 


Folkmordsdomar i Rwanda rivs upp

 
Arusha. Domarna mot två före detta ministrar i Rwanda, som dömts till 30 års fängelse vardera för delaktighet i folkmordet 1994, har rivits upp av en FN-stödd appellationsdomstol. Domaren Theodor Meron beordrade på måndagen att de två dömda genast ska friges. Dåvarande ministern för offentliga sektorn, Prosper Mugiraneza, och handelsministern Justin Mugenzi fälldes 2011 i en Tanzania-baserad FN-tribunal för delaktighet i massakrer som krävde omkring 800 000 liv, de flesta tutsier.
Rättegången mot ministrarna inleddes i Tanzania 2003.

1 kommentarer :: Sveriges regering åtalar sin "nyttige idiot" - Första folkmordsåtalet någonsin i Sverige - en Gävlebo åtalas

  1. Aklagarmyndigheten (156.49.126.246) [Label IP Address]
    Sweden Stockholm, Stockholms Lan, Sweden

    corruptiosweden.blogspot.se/

    29 Nov 2012 09:42:24
    corruptiosweden.blogspot.se/2012/11/sveriges-regering-atalar-sin-nyttige.html

Skicka en kommentar