BROTTSLINGEN CARIN GÖTBLAD LJUGER SVENSKA FOLKET RAKT I ANSIKTET


Åklagare kallades in till "samtal" utav justitiedepartementet! 
Polis Carin Götblad skulle förhöras 2006 utav åklagare Per G. Lindell ang. sin inblandning i heroin-affären på Gotland år 2000. Dåvarande justitieminister Thomas Bodström fick panik och skickade kollegan, Nils Öberg, för att prata Lindell till rätta. Åklagare Lindell tog emot dom illegala direktiven och Götblad gick fri från åtal. Samma sak gjorde Bodström hösten 2001 när Hanna avslöjade (Knr. 13522-01) att polisens infiltratörer sålde vapen till polisen och till olika personer. Bodström kontaktade chefsåklagare Christer Johansson i Växjö och gav honom order om total mörkläggning av infiltratörers inblandning. Åklagare Lindell och Johansson vägrar att avslöja sanningen. Justitiedepartementet (Moderaterna) hjälper Bodström att mörklägga korruptionen. Demokrati? http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.415503/polischefen-fornekar-sin-inblandningPolischefen förnekar sin inblandning 

Polisens infiltratör Peter Rätz ljuger. Det hävdar nu Carin Götblad, länspolismästare i Stockholm. Hon säger att hon aldrig godkände den hemliga agentens operation på telefon. 
- Samtalet har aldrig ägt rum, säger hon. 
I går avslöjade Expressen att polisens hemliga agent Peter Rätz i förhör berättat hur dåvarande länspolismästaren på Gotland Carin Götblad och dåvarande chefen för länskriminalen i Stockholm Leif Jennekvist ska ha godkänt knarkaffären på Gotland. På en högtalartelefon i polishuset i Stockholm ska Carin Götblad ha lovat att Peter Rätz omedelbart flygs ur landet och därefter får ingå i vittnesskyddsprogrammet - om något går snett i operationen.

"Har aldrig ägt rum"

I ett uttalande skriver Carin Götblad att hon aldrig deltagit i det samtalet. - Det påstådda telefonsamtalet har aldrig ägt rum. Hon skriver också att felaktigheterna är många. Hon vägrar dock ställa upp på en intervju och länspolismästarens presschef Staffan Kellerborg vill inte säga vad som är fel. - Vi kommenterar inte det. Carin Götblad vill inte svara på Expressens frågor om hennes inblandning i infiltrationen på Gotland där en knarklangare dömdes till nio års fängelse - utan att domstolen känt till att polisens infiltratör arrangerade affären.

"Olämpligt att jag uttalar mig"

- Åklagare undersöker sedan lång tid vad som hänt i samband med ett antal händelser. Därför är det olämpligt att jag uttalar mig. Till åklagaren har jag berättat det jag vet. Men självklart har jag inte känt till någon brottslig handling knuten till polisen. Då hade jag förstås stoppat detta. Det är uppenbarligen också åklagarens uppfattning eftersom jag inte är misstänkt för brott, säger Carin Götblad. Peter Rätz: - Hon ljuger. Jag ville höra henne garantera min säkerhet eftersom affären plötsligt flyttades till Gotland där hon var chef. Jag fick mina garantier och det var hon som gav dem.

0 kommentarer :: BROTTSLINGEN CARIN GÖTBLAD LJUGER SVENSKA FOLKET RAKT I ANSIKTET

Skicka en kommentar