REGERINGEN BYGGER UPP EN URSÄKT FÖR ATT STOPPA BLOGGAR/HEMSIDOR SOM AVSLÖJAR KRIMINELLA TJÄNSTEMÄNFöreslår branschråd mot internetkränkningar

Publicerat: kl 06:25 , Ekot 15 kommentarer 
 
Stora nätföretag, som Facebook och Google, bör samarbeta mer för att få bort de värsta kränkningarna från internet och sociala medier, anser justitieminister Beatrice Ask. Hon vill se ett nytt branschråd som kan diskutera gränserna för vad som sprids på nätet. Beatrice Ask hade med sig sitt förslag när hon i går besökte Facebooks europeiska huvudkontor i Dublin.

– Om alla de stora aktörerna har samma policy, och plockar bort en viss typ av bilder, eller säger stopp till vissa saker, så är det klart att det får effekt. Sen kommer det alltid att finnas smitvägar och de som gör något annat. Men det handlar ändå om att sätta en normgivande standard för vad som är ok, säger Beatrice Ask (M).

I Göteborg blev det upplopp före jul, efter att unga flickor hängts ut på den Facebook-ägda bildsajten Instagram. Polisen har haft svårt att få ut bevismaterial från nätföretaget, och Beatrice Ask tycker att det behövs ett nytt branschråd. Bland annat för att förbättra internetföretagens samarbete med polisen.
– Vi har sett en tendens till att en del av de här företagen säger sig vara positiva till att samarbeta, till exempel om barn utsätts för brott, och sedan blir det ändå väldigt trögt. Jag tror att det ibland är bra att diskutera igenom vad man har för linje, säger justitieministern.

– Sedan finns det alltid de som inte vill, men det här är ändå ett sätt att kanske i en del frågor vara snabbare och mer effektiv än att gå via lagstiftning.

I går blev Beatrice Ask välkomnad in till Facebooks europeiska huvudkontor, i ett flashigt sexvåningskomplex i Dublins gamla hamnområde. Efter mötet med den svenska ministern försvarar den sociala mediejätten sitt samarbete med polisen.

Thomas Myrup Kristensen är Facebooks policychef för Norden.
– Det är något som betyder otroligt mycket för oss, att vi har de rätta kanalerna för polisen när de behöver komma i kontakt med Facebook. Men det är klart att det varje gång är en dialog om hur mycket information vi kan leverera till polisen. Vi har självklart också ett stort ansvar mot den andra sidan, för att skydda folks information som de har gett till oss, säger Thomas Myrup Kristensen, Facebooks policychef för Norden.

I Sverige kommer nu Moderaterna med tre förslag mot IT-relaterad brottslighet. Ett nytt branschråd är ett av förslagen.
Ett annat är att göra det brottsligt att kapa någon annans identitet på nätet, framför allt på sociala medier som Twitter och Facebook. I bland annat USA är det redan ett brott att stjäla någon annans identitet på nätet. Ett tredje moderat förslag är att polisen ska inrätta ett nationellt IT-brottscentrum, som ska fungera som ett stöd för poliser runt om i landet som behöver hjälp när de får in anmälningar om internetrelaterade brott.

– Förtroendet för rättsväsendet bland ungdomar står och faller med att vi kan hantera allt det nya som händer på internet.
Där står ofta vuxenvärlden och myndigheter smått handfallna. det här skulle vara ett sätt att använda sig av marknadens enkla lösning; ordna en helpdesk! Låt en polis som stöter på problem ha någon att ringa till och direkt få hjälp. Det skulle vara ett sätt att snabbt få ut specialistkompetens i alla verksamhetens grenar.

De moderata förslagen möter inget direkt motstånd från övriga tre allianspartier i regeringen. Men kristdemokraternas rättspolitiska talesperson Caroline Szyber tycker det också behövs en ny lagstiftning för att minska mängden kränkningar på nätet.
REGERINGEN VILL HA URSÄKT FÖR ATT CENSURERA NÄTET!

Regeringen bygger upp en ursäkt för att använda internet-kränkningar som skäl till att filtrera bort din hemsida/blogg, eller stänga den så som regeringen gjort mot SverigeDemokraterna år 2006, corruptio-bloggar 2009, 2010, 2011, 2012, och undermattan-bloggen 2012.

http://corruptio.bloggsida.se/diverse/sveriges-regering-polis-och-justitierad-marianne-lundius-gernandt-anlitar-kaspersky-och-123people-se-for-att-censurera-bort-kritik-och-avslojande-fakta
corruptio,
2013-01-17 18:10

Regeringen och polisen vill endast skydda sin brottslighet!

År 2006 stängde regeringen SD hemsida. År 2010 greps corruptio-journalist på order av kungahuset så att kungens pedofilvänner inte skulle hängas ut. SÄPO avlyssnade illegalt författarna till kungaboken. När dessa kontaktade corruptio-bloggaren så slog polisen till den 19 okt. 2010 för att tysta/stoppa skandalen. 38 år tidigare greps Jan Guillou av polisen för att regeringen ville skydda pedofilerna Olof Palme & Co från att avslöjas.

Igår grips ännu en bloggande journalist för att regeringen inte vill ha mer kritik mot Sveriges totalt korrupta/kriminella rättsväsende och alla tjänstemän som arbetar vid brottsorganisationen.

http://web4spec2.wordpress.com/2013/01/17/polisen-beslagtog-felvasendets-alla-datorer/#comment-367

http://rixstep.com/1/20121216,00.shtml

http://web4spec2.wordpress.com/2013/01/02/blogg-censureradslackt-av-svenska-myndigheter/

SV:Invandrarupplopp var hedersrelaterat

Det är tyvärr skrämmande att man måste ta del av nordisk media och/eller oppositionell/alternativ media för reda på vad som händer i det nya Sverige år 2013. Svenska Dagbladet var tyvärr den enda större svenska tidningen som vågade skriva bakgrunden till upploppen i Göteborg. Svensk media är bra på lyfta hänga ut svenskar som är misstänkta eller dömda för brott men så fort det berör invandrare så heter det "23-åringen", "göteborgskillen". I dansk/norsk media så skriver dem rakt av hur saker ligger till. Varför denna beröringsångersten för beskriva verkligheten år 2013?

Källa: Svenska Dagbladet om upploppen i Göteborg
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/det-kanns-skitlaskigt_7770140.svd

OM MAN FACEBOOKAR SÅ FÅR MAN SKYLLA SIG SJÄLV

Internet använder man för att söka information så att man göra en fredlig framtida alternativa nyheter utanför systemet informerade medborgare politisk revolution .

SV:Invandrarupplopp var hedersrelaterat

Tacksam för att för engångs skull få ta del av saningen. Men dom flesta vet ju instingtivt när invandrare är inblandade.

Invandrarupplopp var hedersrelaterat

På SvD har man vågat skriva varför, Norsk media har också tagit upp anledningen. De gå ggr jag skrivit anledningen på SR har kommentarerna tagits bort? Man talar om en hendelse men man vägrar tala om anledningen?
Anledningen är hederskultur. I vissa kulturer är det en "katastrof" om en tjej i familjen får en stämpel att hon legat med andra män. Det var därför man tog det så hårt och gick ut för att slå ner de "ansvariga". Jag tycker att denna anledning är viktig att nämna då fålk förstår mer vad det handlar som. Som jag skrev har SvD vågat ta upp detta men SR och gjort allt de kan för att undvika anledningen.
det handlar om hederskultur och det är verkligen illa och märkligt att "opolitiska Sveriges radio" skriver en massa om denna händelse utan att nämna den egentliga anledningen. Vad är ni på Sveriges radio rädda för? Är det värt att underhålla sanningen för era lyssnare? Tror ni trovärdigheten ökar eller minskar när ni inte berättar hela sanningen om det är känsligt och inte politiskt korrekt?
Hur hårt tar en "svensk" tjej det om någon skriver att hon legat med en kille, skulle en svensk tjej ens bry sig?
Jag vill ha media som vågar prata om det mesta men PK-ismen verkar tyvärr vara för stark på SR.

Kluvet..

Visst är det bra om ungdomar och barn inte nätmobbar varandra. Vi har sett och hört om grova påhopp. De ska självklart stoppas.
Men om någon skriver en oerhört kränkande krönika om oss Svenskar (nu senast i ICA-kuriren), och sedan tolkar kritiken som "näthat" för att inte modet att tolerera kritik finns , då blir det fel.

Föreslår branschråd mot internetkränkningar

Med den utvecklingen vi har i Sverige i dag så står även vi inför inbördeskrig i landet men vad gör man inte för att sälja vapen till krigsförande länder.

SV:Med tanke på tidigare förslag från Beatrice Ask...

Västvärlden är i krig mot islamister. Samtidigt väller det in folk från muslimska länder. Det är nog därför vi behöver mer och mer övervakning. Är det någon här som vill ha tillbaka dom så kallade svenskarna som gick med i al shabab. Den svenska staten vill det, och vissa partier vill ha fri invandring. Med ett homogent folk behövs ingen övervakning.

SV:stopp till vissa saker

Du menar kanske så här?
http://undermattan.com/

Politiker och media koordinerar stopp för yttrandefriheten.

Tydliga tecken visar att M regeringen och media samverkar i en koordinerat attack på yttrandefriheten. Läs mer,
.
http://avpixlat.info/2013/01/16/koordinerad-kampanj-for-inskrankningar-i-tryck-och-yttrandefrihetslagarna-fran-kulturelit-och-statsmedia/

dum dummare dummast

Vem ska sitta och avgöra vad som är en kränkning? Om jag skriver att den och den politikern eller journalisten är en idiot så är det kanske en kränkning.
Men om jag skriver att han är lite dum så är det väl inte så farligt eller? Fast om jag skriver att han är nåt alldeles förbankat dummer då kanske jag bryter mot lagen igen!

stopp till vissa saker

Man kan misstänka att det som är allra viktigast att avslöja och få bort är obehaglig kritik av politiker...

Med tanke på tidigare förslag från Beatrice Ask...

... är jag personligen aningens skeptisk.
Det behövs någon sorts reglering eller kontroll här, men Beatrice Ask är inte personen eller regeringsmannen som skall hålla på med det.
Ask har tydligt visat att hon är helt i linje med fullständig övervakning av alla och envar via sitt arbete med att få till ACTA och andra övervakningslagar, samt hela debaklet om hemligstämplande av allt mellan himmel och jord som regeringen pysslar med.
Hon vill gärna kunna övervaka alla andra, men vill samtidigt inte alls kunna bli synad själv. Hennes agerande och förslag till lagar etc. är inte förenligt med en demokratisk stat enligt mig.

Föreslår branschråd mot internetkränkningar

Går vi mot samma system som i Nordkorea

Andra budbärare

Jaha, och posten ska stoppa hatbrev och teleoperatörerna stoppa obehagliga SMS?
lasse,
2013-01-17 07:30

0 kommentarer :: REGERINGEN BYGGER UPP EN URSÄKT FÖR ATT STOPPA BLOGGAR/HEMSIDOR SOM AVSLÖJAR KRIMINELLA TJÄNSTEMÄN

Skicka en kommentar