RIKTIGA SVENSKA VIKINGAR KÖR OMKRING OCH LÄXAR UPP SVERIGES LUFFARE TILL POLISER

8 kommentarer

 

Följande är ett utdrag från Polisförordning (1998:1558) under "Skyldigheter i anställningen", 4 kap: "1 § Anställda inom polisen skall i arbetet uppträda på ett sätt som inger förtroende och aktning. De skall uppträda hövligt, hänsynsfullt och med fasthet samt iaktta självbehärskning och undvika vad som kan uppfattas som utslag av ovänlighet eller småaktighet."

YouTube-kommentarer kan Ni läsa här

 
112 AINA - Farbror blå låten.Sveriges mupp-poliser vill inte att Jacob Sandberg skall köra sin bil på vägarna och samtidigt hindrar polisen honom från att sälja bilen på Blocket.


En tur i en falsk polisbil from corruptio blog on Vimeo.
Om YouTube videon stängs ned så kan Ni se den här ovan.Anmälan mot kriminella poliser i videon (nedan).Uppdatering 2013-05-02 

Polismyndigheten söker efter denna artikel och Googlar "Polisbil Corruptio".Psykiskt sjuk svensk statstjänstemanna-brottsling (Claes Jernaeus) vs. journalist JOSE LUIS BELMAR

0 kommentarer

JOSE LUIS BELMAR (belmarjoseluis@hotmail.com)
Till: reportrarutangranser@rsf.org
Kopia: german diaz guerra, carl.lagerqvist@gov.se, AL BURKE, Alfred de Tavares, Claes Jernaeus, britt-louise andersson, Carlos Palestro, cristina vasilescu, emil lysell, EVA JANZON, EWA THIBAUD, FRANCESCO ALONZO, fred goldberg, guillermo merchant, inam jasas, irina dergacheva, jenny halef, Joakim Appelqvist, KARIN KJELLGREN, kicki ahlm, kristina ljunggren, lars graff, Lilian Fernandez Hall, marie bejstam, mathias ottitsch, MIROSLAV HOC, mohammed hamarahem, XUEFEI CHEN, YERKO MULLER, TONI SICA, Thomas Hedlund, sonia lopez castro, sandy bentiboglio, ric wasserman, profoca, NIKOLAY SEREGIN, maura_tavares@hotmail.com, sonja.bennet@hotmail.com, jelena ivanisevic, cubanuestradigital@gmail.com, alfreddetavares@yahoo.com, miroslav.hoc@innventia.se, thomas.hedlund@gmail.com, sg@mbox307.swipnet.se, wassermanric@hotmail.com, angelo.tajani@telia.com, geetha.skarner@seedgroup.net, berg.vm@carmen.pp.se, smirnov@tele2.se, simma@safi.nu, karlos_v@hotmail.com, carlos.palestro@eurolatinnews.com, JOSE LUIS BELMAR, gurguna@hotmail.com, magnus.simonsson@primeminister.ministry.se, johan.stuart@social.ministry.se, sebastian.carlsson@primeminister.ministry.se, monica.ohlsson@foreign.ministry.se, roberta.alenius@primeminister.ministry.se, martin.valfridsson@justice.ministry.se, victoria.ericsson@finance.ministry.se, marie.skogward@social.ministry.se, niclas.thorselius@social.ministry.se, mychele.ostman@enterprise.ministry.se, jonas.johansson@enterprise.ministry.se, jeanette.mattsson@justice.ministry.se, martin.kits@social.ministry.se, hakan.lind@enterprise.ministry.se, johanna.martin@enterprise.ministry.se, lennart.boden@environment.ministry.se, eva-lena.fahlstrom@environment.ministry.se, madeleine.vanderveer@rural.ministry.se, erik.bratthall@enterprise.ministry.se, yoav.bartal@education.ministry.se, evin.khaffaf@foreign.ministry.se, elin.boberg@education.ministry.se, lena.hallerby@employment.ministry.se, eleonor.johansson@employment.ministry.se, andia.ghafouri@enterprise.ministry.se, markus.friberg@primeminister.ministry.se, eva-marie.byberg@education.ministry.se, mikael.ostlund@defence.ministry.se, annacharlotta.johansson@foreign.ministry.se, linda.norberg@justice.ministry.se, daniel.valiollahi@finance.ministry.se, anna-karin.nyman@rural.ministry.se, markus.sjoqvist@finance.ministry.se, cherine.khalil@employment.ministry.se, petra.kjellarson@social.ministry.seVladimir Putin dissar Reinfeldt
En bitchslap från öst – Rysslands premiärminister förvånas över hur Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt behandlar oberoende journalister. Reinfeldt har tidigare gått i strid med journalister…
00:00:24
Tillagt 2011-05-05
60 518 visningar
Den 26 april 2013

Bästa Reportrar Utan Gränser!

http://www.youtube.com/watch?v=XZn8BElFOf8&feature=player_embeddedfeature%3Dplayer_embedded

Denna typ av Presskonferens är vad Tsar Claes Jernaeus  är rädd för. Jag är känd för
att ställa obekväma frågor, och att aldrig ställa det frågor Jernaeus och företrädare
önskar. Detta är inte första gången på 25 år nu Jag vet att den 3 maj inte är en presskonferens.
Detta var orsaken till att jag frågade via mail till er organisation om jag kunde ställa frågor
till Ministern för Demokrati. Man tackar för inbjudan!

José Luis Belmar
den obekväme reportern (for Tsar Jernaeus och
andra i regeringen, inklusive Fredrik Reinfeldt och
Roberta Alenius, naturligtvis!

From: belmarjoseluis@hotmail.com
To: claes.jernaeus@gov.se
Subject: RE: SV: PRESSFRIHETSDAGEN
Date: Fri, 26 Apr 2013 17:58:45 +0200
Long live ”Freedom of Speech”

From: claes.jernaeus@gov.se
To: belmarjoseluis@hotmail.com
CC: carl.lagerqvist@gov.se
Subject: SV: PRESSFRIHETSDAGEN
Date: Fri, 26 Apr 2013 14:19:10 +0000

Eftersom jag varit utomlands på tjänsteresa och därefter på semester har jag fått besvara mängden email i tur och ordning. Och eftersom du frågar kring ett evenemang om en vecka hinner du få svar.
Du är ju tills vidare avstängd från UD:s pressrum för andra gången,  bl.a. för att du stört presskonferenser m.m. Vi har dock sagt att du bör kunna närvara vid regelrätta presskonferenser eftersom vi inte vill hindra dig i ditt arbete som journalist.
Det möte som hålls 3 maj är inte arrangerat av oss, men vi har beslutat i samråd med Reportrar utan Gränser att du kan närvara på följande villkor:
Detta är ingen presskonferens, det är ingen frågestund, det är ett möte.  Jag förutsätter att du respekterar detta. Önskar du ställa frågor till det statsråd som medverkar så förväntas du följa de regler som gäller för alla andra journalister – d.v.s. att man genom en kontakt i förväg med statsrådets pressekreterare ber att få göra en intervju.
Jag är tacksam att få bekräftelse från dig att du accepterar dessa villkor för din närvaro.
Claes Jernaeus

______________________________________________________
Claes Jernaeus
Director, International Press Centre
MINISTRY FOR FOREIGN AFFAIRS
SE-103 39 STOCKHOLM
Visitor’s address: Fredsgatan 6
+46-8-405 5792  cell:+46-708-66 83 79
www.ud.se www.sweden.se

Från: JOSE LUIS BELMAR [mailto:belmarjoseluis@hotmail.com]
Skickat: den 25 april 2013 10:48
Till: Claes Jernaeus
Ämne: FW: PRESSFRIHETSDAGEN
Bäste Claes Jernaeus!
 
Du har inte svarat på detta mail!
Ja? eller Nej.


José Luis Belmar
Azteca TV-Mexico
En La Mira Noticias-México
MILENIO DIARIO-Mexico
World News on Demand, Washington
Newsknockout Denmark


From: belmarjoseluis@hotmail.com
To:
claes.jernaeus@foreign.ministry.se
CC:
reportrarutangranser@rsf.org
Subject: PRESSFRIHETSDAGEN


Date: Fri, 19 Apr 2013 19:03:14 +0200
Den 19 april 2013
Bäste Claes Jernaeus:
Fredagen den 3 maj är det Pressfrihetsdagen. Den dagen vill Reportrar utan gränser och Svenska Unescorådet hylla dem som trots hot och förföljelse står upp för press-och yttrandefriheten i världen.
Är detta en evenemang arrangerat av dig? Om det inte är det, har du något emot mitt deltagande?
José Luis Belmar
Azteca TV-Mexico
En La Mira Noticias-México
MILENIO DIARIO-Mexico
World News on Demand, Washington
Newsknockout Denmark
c.c. Ordförande Johathan Lundqvist

 
claes.jernaeus


Uppdatering 2013-05-03 

 From: claes.jernaeus@gov.se
To: belmarjoseluis@hotmail.com
CC: reportrarutangranser@rsf.org
Subject: SV: Sv: FW: FÖR DIN KÄNNEDOM
Date: Fri, 3 May 2013 09:20:38 +0000


Jose-Luis Belmar

Utrikesdepartementets säkerhetschef har idag beslutat att du inte kommer att släppas in i UD:s lokaler inkl UD:s Pressrum.

Claes JernaeusSvensk statskorruption

0 kommentarer

Johan Liljeqvistfallet

Överåklagare väcker få åtal mot poliser

Publicerat: torsdag 29 april 2010, Ekot
Överåklagare Björn Ericson, som lagt ner förundersökningen mot poliserna i Johan Liljeqvist-fallet, har bara väckt åtal i ett enda av 478 ärenden sedan han blev chef för riksenheten för polismål. Det visar Ekots genomgång av hans beslut.

Anna Liljeqvist är mamma till Johan Liljeqvist och hon reagerar på att så få åtal väcks mot poliser.
– Vad säger det? Jag är skrämd. Det är rättsröta, det är rättsskandal. Man vill inte ta reda på sanningen. Man är bara intresserad av att fria poliserna.
Tidigare i veckan berättade Ekot om brister i Björn Ericsons förundersökning mot de poliser som grep Johan Liljeqvist i Göteborg för två år sedan, ett ingripande som slutade med hans död.
Johans familj hade hoppats att de inblandade poliserna skulle åtalas men rent statistiskt tycks det vara närmast en omöjlighet.
Av 478 ärenden som överåklagare Björn Ericson haft hand om och avslutat sedan han blev chef för riksenheten för polismål för fyra år sedan är det bara ett enda som lett till att någon polis åtalats och inget ärende har lett till strafföreläggande.
De flesta misstankar skriver Björn Ericson av direkt. När han väl inleder förundersökning lägger han alltså nästan alltid ner dem.
Det är väldigt sällan anmälningar mot poliser leder till åtal. Runt en procent av polismålen leder till åtal eller strafföreläggande. Men Björn Ericson lagför ännu färre än andra polisåklagare i snitt.
Själv förklarar han statistiken med att han som chef har hand om större och mer komplicerade ärenden som är svåra att leda i bevis.
– Till mig bärs in ärenden som det är något speciellt eller konstigt med. De som går till utredning går normalt ut till våra åklagare och så tar jag enstaka större ärenden.
Fast du har haft en del snatteriärenden också. Det är inte bara stora grejer?
– Nej, snatteriärenden tror jag inte jag haft. Det kommer jag inte ihåg.
Men genomgången av Björn Ericsons beslut visar att det inte bara är större utredningar han haft hand om. Det finns bland annat just snatteri med på listan över misstankar mot de poliser, åklagare och domare som Björn Ericson har lett och lagt ner.
Eftersom han i mer än två tredjedelar av fallen inte ens inleder förundersökning tyder det på att det oftast inte är så komplicerade fall.
Det tycker i vart fall Rolf Granér som är forskningsansvarig på polisutbildningen i Växjö och forskar bland annat om anmälningar mot poliser.
– När förundersökning inte inleds i över 60 procent av ärendena så ser det lite märkligt ut om han bara sysslar med komplicerade ärenden.
Johans lillbror Michael Liljeqvist tror att det var avgjort redan från början. Att utredningen mot poliserna skulle läggas ner.
– Man hade ju hoppats att det skulle bli någonting av det men innerst inne visste jag ändå att det inte kommer bli någonting av det. Att de kommer att lägga ned det.
– Det är vad alla vi pratat med sagt. Att jag inte ska förvänta mig någonting för att utredningen kommer att läggas ner. Det är bara en fråga om tid.

Medlemmar ur hiphop– och reggaegruppen Labyrint kallar också svenska poliser för HORUNGAR

0 kommentarer

Det drogliberala bandet Labyrint uppvaktades hårt av polisen under ett besök i Karlstad på lördagen. Två påverkade bandmedlemmar fick dessutom tillbringa natten i häktet. "Smutsiga äckliga horungepoliser", skriver bandmedlemmen Aleksi Swallow på Instagram.

Jacco klarade sig iaf! Minidokumentär på gång så ni får se vad vi får stå ut med i småstäder med inavlade horungepoliser med ögon i tinningen", skriver Aleksi Swallow  på Instagram."Dajanko och Dani har nu blivit släppta från svinstian. Så sjukt att polisen satsade så hårt på att ta oss "operation labyrint" haha jävla fakking skojare .
http://corruptiosweden.blogspot.se/2013/04/filma-och-fotografera-horungarna-som.html

Soviet Sweden? - Parents Villianized Over Home Schooled Son - Swedish government a pedophile organisation

2 kommentarer

Three years after the Swedish authorities took Christer and Annie Johansson´s son for the "offence" of home schooling, some are likening the nation to the Soviet Union.

http://dominicjohansson.blogspot.se/

http://friendsofdomenic.blogspot.se/


http://corruptiosweden.blogspot.se/2013/02/corruptio-journalist-avslojar.html


http://www.nkmr.org/sv/

Sveriges regering med Wallenberg är världens största organisation av barnmördande pedofiler

8 kommentarer

http://undermattans.blogspot.se/2013/04/diktaturerna-uppratthalls-med.html


Domare (rådman) Jan-Olov Brännström - Sexköpare - Torsk

0 kommentarer

Jan-Olov Brännström - Domaren som regelbundet köpte sex av prostituerade i Malmö
Förnamn:     Jan-Olov
Efternamn:     Brännström
Gatuadress:     Kompassvägen 22
Postnummer:     185 51
Postort:     Vaxholm
Kommun:     Vaxholm
Födelsedatum:     1944-02-24
Född i Skellefteå.
Frugan:
Förnamn:     Bera Lilian
Tilltalsnamn:     Lilian
Efternamn:     Brännström
Gatuadress:     Kompassvägen 22
Postnummer:     185 51
Postort:     Vaxholm
Kommun:     Vaxholm
Födelsedatum:     1945-10-15
Född i Västra Skrävlingen (Malmöhus län Skåne).

Son:
Förnamn:     Carl-Ola
Tilltalsnamn:     Ola
Efternamn:     Brännström
Gatuadress:     Multrågatan 76 lgh 1101
Postnummer:     162 55
Postort:     Vällingby
Kommun:     Stockholm
Födelsedatum:     1966-07-31
Född i Fosie (Malmöhus län Skåne).

Son:
Förnamn:     Johan Nicklas
Tilltalsnamn:     Nicklas
Efternamn:     Brännström
Gatuadress:     Saffransvägen 14
Postnummer:     128 69
Postort:     Sköndal
Kommun:     Stockholm
Födelsedatum:     1968-05-28
Född i Fosie ( Malmöhus län Skåne).

Son:
Förnamn:     Hans Gösta Linus
Efternamn:     Brännström
Gatuadress:     Ytterbyvägen 37
Postnummer:     952 50
Postort:     Kalix-Nyborg
Kommun:     Kalix
Födelsedatum:     1979-04-12
Född i Stora Hammar (Malmlhus län Skåne).

Dom mot blottaren Martin Wiegert (tjänsteman Kalmar kommun)

0 kommentarer

Tafsande 38-åring (Martin Wiegert) dömd till fängelse

Kalmar i dag 2013-04-15.
Straffet för Martin Wiegert som tafsade, blottade sig och skickade sex-sms till kvinnliga kolleger har fastställts till sex månaders fängelse. Hovrätten gör ingen annan bedömning än Kalmar tingsrätt i skuldfrågan utan dömer mannen för sexuellt ofredande mot flera kvinnor. Martin Wiegert arbetade inom den kommunala verksamheten i Kalmar i flera år. Redan 2008 framkom det att Wiegert agerat olämpligt mot kolleger.
Men trots varning och omplacering fortsatte han kränka kvinnor, vilket ledde till uppsägning. Samtidigt kopplade polisen in och en utredning gjordes. Totalt var det sju kvinnor som blev utsatta för tafsningar, sexuella kommentarer och liknande. Till sex av dessa ska 38-åringe Martin Wiegert enligt hovrättsdomen betala mellan 6500 och 14500 kronor i skadestånd.


Dom mot blottaren Martin Wiegert. Göta hovrätt.pdf

Dom mot blottaren Martin Wiegert. Kalmar tingsrätt.pdf

Förnamn:     Gustav Martin
Tilltalsnamn:     Martin
Efternamn:     Wiegert
Gatuadress:     Måsvägen 17
Postnummer:     393 59
Postort:     Kalmar
Kommun:     Kalmar
Födelsedatum:     1974-05-17
Född 17/5 1974 i Kalmar (Kalmar län, Småland).

Sambo:
Förnamn:     Sanna Mikaela
Tilltalsnamn:     Mikaela
Efternamn:     Andersson
Gatuadress:     Måsvägen 17
Postnummer:     393 59
Postort:     Kalmar
Kommun:     Kalmar
Födelsedatum:     1974-12-08

Modern:
Wiegert, Gun Birgitta Maria, 1947-10-07.
Född 7/10 1947 i Södra Möckleby (Kalmar län, Öland).
Gift kvinna (27/3 1971).

Fadern:
Wiegert, Lars Göran, 1947-11-22.
Född 22/11 1947 i Kalmar (Kalmar län, Småland).
Gift man (27/3 1971).

Brodern:
Wiegert, Johan Anders, 1970-11-03.
Född 3/11 1970 i Kalmar (Kalmar län, Småland).

Ex-polis Roland Moser (Växjö) åtalades för att ha runkat i fönstret

8 kommentarer

Ex-polis Roland Moser misstänks ha blottat sig inför kvinna

Växjö2013-01-25 |
 
Vid flera tillfällen misstänks före detta polis Roland Moser i Växjö ha blottat sig och onanerat inför en kvinna. Roland Moser visade upp sig när kvinnan passerade hans bostad. Med tanke på den misstänkte mannens tidigare karriär som polis i länet leds utredningen av åklagare i Kalmar, allt för att undvika jävssituationer. Uppgifterna som framkommit under den pågående förundersökningen är sekretessbelagda. Det handlar om fyra anmälningar om sexuellt ofredande som inträffade i slutet av november 2012. I samtliga fall är det samma kvinna som utsatts och brotten har skett medan ex-polisen stod väl synlig i sin egen bostad.

Kvinnan har i förhör berättat att Roland Moser var naken och onanerade intill fönstret i ett rum med tänd belysning. Första gången kvinnan upptäckte vad den misstänkte höll på med var den 21 november 2012. Sedan dröjde det en vecka innan ex-polisen på nytt visade upp sig inför kvinnan, men då hände det två gånger på samma dag. Det fjärde och sista sexuella ofredandet inträffade en dag senare. Kvinnan passerade Roland Mosers hus när hon antingen skulle hämta eller lämna barn på en skola. Den utsatta kvinnan polisanmälde händelserna och har i utredningen tillagt att hon upp- fattat att ex-polisen Roland Moser alltid riktat sig mot henne.

Stämning mot misstänkt blottare, expolisen Roland Moser.pdf

Roland Moser
Carina Moser (Tjänsteman vid Växjö kommun).
Bergängsvägen 3 Växjö
Bergängsvägen 3 Växjö


Ex-polis har samma skydd från orättsväsendet som aktiv polis

I avgörandet har chefsrådmannen Björn Lindén samt nämndemännen Maria Carlfalk,
Lisbeth Holmqvist och Martin Sallnäs deltagit. Tingsrätten var enig.

Den friande domen av Växjös ökända tingsrätt.pdf 

http://polismyndigheten.blogspot.se/2012/10/polis-bengt-odmark-onanerade-och.html

Åsa Wallgren - Österåkeranstalten

0 kommentarer


Bytte cell - fick blåtiror och blåmärken

Sandra fick två blåtiror och blåmärken på armar och ben när hon skulle byta cell. Men efter tre månader har Sandras advokat fortfarande inte fått de svar hon behöver.Bytte%20cell%20-%20fick%20bl%C3%A5tiror%20och%20bl%C3%A5m%C3%A4rken

Jonas Oredsson Falk kan sköta sitt försvar alldeles utmärkt själv - Åklagarna och tingsrättsdomarna förtjänar dödsstraff

4 kommentarer

Svenska folket behöver återinföra dödsstraff - Men endast för statstjänstemän (folkets tjänare)

Ju mer man läser om Jonas Oredsson Falks politiska rättegång och hur svenska smutsiga fega organiserade tjänstemanna-brottslingar torterar människor med hjälp av smutsiga poliser och domare, desto mer förstår man att Sveriges civila medborgare behöver införa dödsstraff mot kriminella tjänstemän.

Jonas Oredsson Falk - Överklagan Svea Hovrätt.pdf 


Polis Richard Högberg "Våldtäkt är endast njutånger" - Fick sparken 2003 för bl.a. misshandel - Tillbaka som polis 2004

8 kommentarer


Helt tokig och grovt kriminell polis sätts tillbaka i tjänst av idioter vid Arbetsdomstolen!

Richard Högberg genomgick polishögskolan under åren 1991 — 1994. Därefter började han sin tjänst som polisman vid Polismyndigheten i Stockholms län. Den 25 oktober 2002 blev han avskedad. Han var då anställd som utredare vid Citypolisen, Norrmalms Jour- och utredningsrotel i Stockholm. Bakgrunden till avskedandet var följande:

Den 31 juli 1999 genomförde Richard Högberg, som då var polisassistent, tillsammans med polisinspektören Richard Berglund ett ingripande mot en taxichaufför, Ricardo Mena Ramirez, på Sveavägen i Stockholm. Ingripandet ledde till att Richard Högberg den 14 maj 2002 av Svea hovrätt dömdes för misshandel, olaga frihetsberövande samt falsk angivelse till villkorlig dom och sextio dagsböter. Personalansvarsnämnden vid Rikspolisstyrelsen beslutade den 25 oktober 2002 att avskeda Richard Högberg från hans anställning.


Poliser Richard Berglund och Richard Högberg ljuger under ed i tingsrätten/hovrätten

Närmare om händelsen den 31 juli 1999 och brottmålet m.m.

Lördagen den 31 juli 1999 färdades Richard Högberg och Richard Berglund i en polismålad bil i Stockholm. I korsningen Sveavägen - Apelbergsgatan gick två personer plötsligt ut mot rött ljus, vilket fick till följd att Richard Högberg tvingades till en häftig inbromsning. Polismännen fortsatte därefter bilfärden in på Sveavägen med låg fart och passerade då en taxibil som stod parkerad där. När polisbilen passerade taxibilen fällde taxiföraren Mena Ramirez någon kommentar om polismännens körsätt. Richard Högberg steg då ur bilen, gick fram till Mena Ramirez och stötte sitt finger i bröstet på honom. Han förklarade att om Mena Ramirez hade några synpunkter på hans sätt att köra bil skulle detta framföras direkt till honom.

Beträffande vad som därefter inträffat har Richard Högberg och Richard Berglund lämnat i stort sett överensstämmande uppgifter. Dessa uppgifter skiljer sig dock på nästan varje punkt från vad Mena Ramirez och de vittnen som befann sig på platsen har uppgett. Polismännen har i tingsrätten och hovrätten berättat att Mena Ramirez vid två tillfällen gjort ett så kallat fuckoff-tecken mot dem och att Mena Ramirez uttalat att ”ni kör som några djävla idioter”. De har också sagt att Mena Ramirez var fruktansvärt uppjagad och upprörd. Mena Ramirez, som ansåg att Richard Högberg framfört polisbilen på ett trafikfarligt sätt, har själv uppgett att han sagt något om att ”ni får inte köra så där”. Han har förnekat att han skulle ha svurit eller gjort fuckoff-tecken. De vittnen som befann sig i anslutning till platsen har uppgett att Mena Ramirez uppträtt sansat och lugnt och att han uttryckt ungefär de ord som han själv har uppgett. Inget av vittnena har sett Mena Ramirez göra någon obscen gest mot polismännen. 


Richard Högberg fortsatte efter den händelse som så småningom ledde till att han dömdes för angivna brott att arbeta som polisman i ytterligare tre år och tre månader innan han avskedades. Det första året efter händelsen arbetade han kvar på samma befattning som tidigare, dvs. på yttre tjänst i City polismästardistrikt i Stockholm. Richard Högberg har själv uppgett att hans dåvarande chef sagt att det var fråga om en obetydlig händelse som enheten för interna utredningar inte skulle komma att utreda.

De två polismännen genomförde ingripandet tillsammans och i samråd med varandra. Richard Berglund var förman. Richard Berglund är också dömd för brott med anledning av samma händelse men blev inte avskedad.

Dom (Hovrätten) mot poliser Richard Berglund/Richard Högberg.pdfMisstänkt för inblandning i mordet på Olof Palme var Richard Högbergs chef

Det har på förbundets begäran hållits förhör under sanningsförsäkran med Richard Högberg samt vittnesförhör med Tord Pettersson, Tomas Granlund och Leif Tell (Basebolligan-medlem och misstänkt för inblandning i mordet på Olof Palme). Tord Pettersson var chef för enheten för interna utredningar vid Polismyndigheten i Stockholms län fram till den 1 juni 2002. Tomas Granlund och Leif Tell har varit Richard Högbergs överordnade vid Norrmalms Jour- och utrednings-rotel i Stockholm.

Både Tomas Granlund och Leif Tell, som varit Richard Högbergs överordnade vid Norrmalms Jour- och utredningsrotel där han arbetade före avskedandet, har omvittnat att de gärna vill ha tillbaka honom på det arbetet.

Richard Högberg - Skröt om att vara vän med brottslingen Leif Tell
... mer kommer inom kort om denna organiserade grupp brottslingar!