Polisen i Borgholm/Kalmar begår grovt brott mot demokratin och mot Per LublinPlanerna på att filma kommunfullmäktiges möte i Borgholm på måndagskvällen slutade för Ölandspartiets Per Lublin med att polisen avvisade honom från platsen. Detta eftersom han vägrade lyssna på övriga mötesdeltagares protester mot hans filmning. http://per-lublin.blogspot.se/p/senast-inspelat-i-stadshuset.html

Redan förra veckan ställdes kommunfullmäktige i Borgholm in eftersom Per Lublin ville filma då. När ersättningsmötet skulle dra igång på måndagskvällen stod Lublin redo med sin kamera för att på nytt filma. Denna gång gav han sig inte heller. Men istället för att skjuta på mötet tillkallade kommunfullmäktiges deltagare på polis som tog honom ut ur möteslokalen.
– Det hela gick ändå rätt lugnt till, berättar Sigrid Edsenius, P4 Kalmars reporter på plats.
I ett uttalande från kommunfullmäktiges ledamöter förklarades beslutet om att tillkalla polis såhär:
Men hänsyn till att det är flera ledamöter som upplever oro för att film- och ljudupptagning inte kommer att hanteras på ett korrekt sätt har vi fattat det här beslutet.
Före helgen registrerade Per Lublin sig som ansvarig utgivare för webbsändningar från Borgholms kommun. Det var via denna direktsända webbkanal som han tänkte sända kommunfullmäktigemötet.


Kommentarer

5 Kommentarer

Även poliserna begick grovt brott mot Lublin

Poliserna som slängde ut Lublin och polisernas befäl skall åtalas och få sina straff tillsammans med brottslingarna som tillkallade polisen.

Odemokrati av centerpartiet!

Demokratin är hotad på Öland och i Borgholms kommun där centerpartiet styr och ställer med dessa odemokratiska metoder!

Demokratin slängdes ut ur Borgholms kommunfullmäktige!

Det är inte bara Lublin utan Demokratin som slängts ut ur Borgholms kommunfullmäktige !
Det här är ett övergrepp på demokratin! Jag vill uppmana alla medborgasre i Borgholms kommun (oavsedd partitillhörighet) att fördöma övergreppet! Det gäller att försvara demmokratin !
Ni politiker i kommunfullmäktige som är inblandade i detta övergrepp, ni bör avgå ! Ni är inget annat än skendemokrater !

Diktaturtoner

Jag hoppas tio personer kommer och filmar nästa möte, skulle vara intressant att se om man då vågar agera på detta lagvidriga sätt att hantera offentliga möten på.

Alla har inte möjlighet att delta och vill inte Borgholms kommun använda sin nyköpta utrustning så tycker jag det är helt rätt att andra kan ta initiativ i frågan och våga göra något!

Deras ursäkter är patetiska, vågar dom inte bli filmade och ifrågasatta så ska dessa politiker LÄMNA SINA POSTER!!!

Demokratur

Demokratur. Vi lever i en demokratur och ingen demokrati. Det märks allt mer.

0 kommentarer :: Polisen i Borgholm/Kalmar begår grovt brott mot demokratin och mot Per Lublin

Skicka en kommentar