Politiker och polis Libbie Riismark (Norrköping) bestraffades av PAN - Löneavdrag för brott i tjänst som polis


Polis Libbie Riismark, som också är politiker (grovt brott mot mänskliga rättigheter enligt FN/Europadomstolen) i Norrköping, får löneavdrag efter en förväxling som ledde till att målsäganden blev anhållen istället för den misstänkte.

Politiker och polis Libbie Riismark i Norrköping blandade ihop personnummer på offer och misstänkt i ett ärende som gällde grov misshandel, utpressning och övergrepp i rättssak. Något som resulterade i att fel person senare greps. Målsäganden, som blev anhållen, förhörd och utsatt för husrannsakan, hann sitta frihetsberövad i cirka fem timmar innan misstaget. En anmälan om tjänstefel upprättades men förundersökningen lades senare ner av den korrupte åklagaren Mats Ericsson. 

Personalansvarsnämnden vid Rikspolisstyrelsen anser dock att ”det inträffade är mycket allvarligt”  och har nu beslutat att polis Libbie Riismark, som gav åklagaren fel personnummer, förlorar 25 procent av sin dagslön i fem dagar. I sitt beslut skriver nämnden att den polis Riismark ”anses av slarv ha åsidosatt skyldigheterna i sin anställning genom att inte försäkra sig om att det var rätt uppgifter som lämnades”. Nämnden understryker att ärenden som avser frihetsberövande måste handläggas med särskilt stor noggrannhet.


"Det får helt enkelt inte förekomma att den enskildes rätt till frihet inskränks med mindre än att detta är lagligen grundat", skriver nämnden i sitt beslut.Diciplinpåföljd Polis Moderat Politiker Libbie Riismark.pdf

Låt mig presentera mig själv. Till vardags arbetar jag som polis i Norrköping, jag är uppvuxen i Oxelbergen, har hunnit bo i flera städer i Sverige och USA och testat på olika yrken. Under min resa har jag träffat många personer som har format mig till den jag är idag. Jag är en person med ett stort hjärta. Jag har med åren blivit mer ödmjuk, även om min envisa sida syns när det krävs. Jag kommer att ägna mitt engagemang i politiken åt att försöka skapa ett bättre Norrköping för alla invånare i stan.

Sofia Haag
Förnamn:     Libbie Christian
Tilltalsnamn:     Libbie
Efternamn:     Riismark
Gatuadress:     Faktor Palms väg 33 B
Postnummer:     602 09
Postort:     Norrköping
Kommun:     Norrköping
Församling:     Kolmården
Födelsedatum:     1982-05-15

Förnamn:     Anna Sofia
Tilltalsnamn:     Sofia
Efternamn:     Haag
Gatuadress:     Faktor Palms väg 33 B
Postnummer:     602 09
Postort:     Norrköping
Kommun:     Norrköping
Församling:     Kolmården
Födelsedatum:     1988-12-06
1 kommentarer :: Politiker och polis Libbie Riismark (Norrköping) bestraffades av PAN - Löneavdrag för brott i tjänst som polis

  1. Rikspolisstyrelsen (rps) (147.186.254.98) [Label IP Address] Sweden Kiruna, Norrbottens Lan, Sweden

    24 Sep 2013 07:52:11
    corruptiosweden.blogspot.se/2013/09/politiker-och-polis-libbie-riismark.html?m=0

Skicka en kommentar