ZIONISTJUDE PARASIT OCH MAFFIA ANNE RAMBERG HOTAR ADVOKAT PONTUS LJUNGGREN LEXBASE OCH DEMOKRATIN

 
Advokat Pontus Ljunggren och Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg

Advokat Pontus Ljunggren, talesperson för Lexbase, hoppar av efter att ha blivit mordhotad. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg säger till Svenska Dagbladet att hon inte är förvånad över det mordhot som riktats mot honom.

Brottsdatabasen Lexbase som lanserade i måndags fick snabbt hård kritik i media. Igår, tisdag, valde advokat Pontus Ljunggren, som är delägare i Lexbase samt dess talesperson, att hoppa av. Enligt ett pressmeddelande från sajten ska orsaken vara att han mordhotats.
 "Lexbase talesperson advokat Pontus Ljunggren har avsagt sig sitt uppdrag på grund av att han och hans familj har mordhotats. Vi beklagar detta djupt", står det i pressmeddelandet.
– Jag tror vi alla förstod att det fanns kontroversiella moment i den här tjänsten. Däremot underskattade vi nog det stora medieintresset, säger Ljunggren själv i en kommentar till Svenska Dagbladet.
Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg säger till tidningen att hon inte är förvånad över mordhotet som riktats mot Ljunggren och hans familj.
– Om det är som de säger så är det givetvis oacceptabelt, det är alldeles självklart, om än föga överraskande.
Lexbase har fått många att reagera men åsikterna om tjänsten går isär. Datainspektions generaldirektör Kristina Svahn Starrsjö vill att grundlagen snabbt skrivs om för att förhindra att tjänster som Lexbase kan skaffa sig utgivningsbevis. Nils Funcke, tryck- och yttrandefrihetsexpert och före detta sekreterare i Yttrandefrihetskommittén, håller dock inte med.  
 Jag tror på grundtanken att man inte ska skikta folk genom att vissa ska ha tillgång till domar, medan andra inte. Redan idag kan till exempel journalister och arbetsgivare enkelt ta del av domar via inköpta databaser. Lexbase gör det mer tillgängligt för allmänheten, säger han till Expressen och fortsätter:
– Jag kan se att det i sajtens struktur finns risk för att primitiva sidor, som hämnd och lynchstämning, kommer fram. Men min poäng är att vi inte ska springa i väg och vilja ändra i grundlagen och offentlighetsprincipen.
Mårten Schultz, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, ser dock en fara med tjänsten och menar att människor kan råka illa ut.
– Faran är att integritetskänslig information inte bara kommer ut, utan att den massprids, kan läggas samman och görs sökbar, säger han till tidningen och fortsätter:
– Det ligger också en risk i att uppgifter som kommer ut på Internet finns kvar där väldigt länge. Det sägs ju ofta att ”internet glömmer aldrig”. Erfarenheten visar från bland annat Storbritannien och USA att tidigare dömda brottslingar som hängts ut har misshandlats, men också att personer har sammanblandats vilket lett till att oskyldiga råkat illa ut.

0 kommentarer :: ZIONISTJUDE PARASIT OCH MAFFIA ANNE RAMBERG HOTAR ADVOKAT PONTUS LJUNGGREN LEXBASE OCH DEMOKRATIN

Skicka en kommentar